Nu boeken!

SETTEMBRE LUCCHESE

De Settembre Lucchese is een oude viering van het feest van de patroonheilige, de heilige gezicht, maar het is ook het feest van het volk, die de heidense tradities verbonden met de riten van de campagne met zich meebrengt ook. Het feest van de Heilige Kruis is het traditionele evenement bij uitstek in Lucca. Het wordt gevierd op 14 september. De avond van de 13e, de dag ervoor, is er de traditionele processie ter ere van de Heilige Face, een houten kruisbeeld vereerd door Lucca en gesneden, volgens de legende, een ceder van Libanon door Nicodemus, om de gelijkenis van Christus passeren.

De plechtige processie, waarin zij deelnemen, in aanvulling op de burgerlijke en religieuze autoriteiten, zelfs de boogschutters, gekleed in middeleeuwse kostuums, en veel mensen in kostuum, door de stad waar alle elektrische lichten uitgeschakeld zijn overgebleven slechts verlicht door kaarsen en kaarsen op de vensterbank van huizen en uithangborden en bereikt in de kathedraal van St. Martin, waar hij "mottettone", een heilige samenstelling.

Volgens de traditie, op 14 september de burgers van Lucca richting het centrum van de stad naar de kapel waar de Heilige Gezicht bewaard te bezoeken, in de kathedraal, en aan de voet van de heilige beeltenis te bidden. De meeste toegewijden ook lopen door de rondes van de zeven gemeenten.

Maar Heilig Kruis is ook een traditionele feest gemaakt van folklore, beurzen en markten, allemaal van oude oorsprong: onder hen, het vee beurs in Monte S. Quirico, en de tentoonstelling van vogels, eenmaal op het Piazza del Carmine, nu in Borgo Giannotti.
Settembre Lucchese: de hele maand, de stad Lucca is de thuisbasis van concerten, festivals, opera's, culturele evenementen, sportevenementen en traditionele banket in het historische centrum en in de onmiddellijke rand.

 
Sito realizzato da LuccArtigiani Siti Web Lucca
Chiama ora!