Nu boeken!

APRIL 27 - Saint Zita

Op 27 april van elk jaar viert de stad St. Zita van Lucca. Piazza San Frediano en Piazza Anfiteatro zijn bedekt met kleurrijke bloemen en planten om hulde te brengen aan de heilige, de patroonheilige van de dienstmeisjes.
Kerstman Zita werd geboren in 1218 tot een boerenfamilie van Monsagrati. Meisje nederig en genereus jegens de armen, werkte als dienstmeisje voor de rijken Lucchese familie van Fatinelli. Er wordt gezegd dat op een dag, de eigenaar, die aan de Kerstman Zita met haar schort vol voedsel te verdelen in de liefde, in een compromisloze vroeg wat zou brengen. Zita zei: "Bloemen en Gebladerte" en het platform verscheen op wonderbaarlijke wijze bloemen en bladeren. Op 27 april 1278, Santa Zita gestorven en Fatinelli besloten om haar te begraven in de familie kapel in de basiliek van San Frediano, waar zelfs vandaag de gelovigen het kan vereren. Op 5 september 1696 Paus Innocentius XII gesanctioneerde de cultus van de heilige.
Vandaag, Santa Zita is een partij diep gevoeld door de Lucchese die traditioneel gebruikt uitwisseling narcissen gezegend.

http://www.comune.lucca.it/turismo/festa_santa_zita

Nieuws & Events

DANCE MEETING LUCCA
DANCE MEETING LUCCA
The Dance Vergadering Eun mozaïek van gebeurtenissen die rond de wereld van de dans en zal...
continua
JULI : FEEST VAN SAN PAULINE
JULI : FEEST VAN SAN PAULINE
Juist op 12 juli van elk jaar, tijdens de viering van St. Paulinus, Beschermheer van de stad, wordt...
continua
P. IVA 02365340468 - Pec luccafora@pec.it   |   Tagmap - Places - Links
Privacy - Cookie Policy - Manage cookie preferences
Sito realizzato da LuccArtigiani Siti Web Lucca
Chiama ora!